Registrujte se v eshopu a získejte 2% slevu z celé objednávky.  Objednejte 6 kusů stejného zboží a získejte navíc množstevní slevu 8%. Odečítá se automaticky v košíku (pouze po přihlášení).

Pohled zblízka na detailing

Ruční mytí 

Ruční mytí auta je pro většinu lidí jenom otravná práce. Nutnost. Špinavé auto je nereprezentativní. Neakceptovatelné pro okolí a mnohdy i pro samotného majitele. Někteří lidé jezdí mýt auto do automatických myček, jiní na samoobslužné boxy. Fanoušci šetrného mytí a kvalitně vyčištěného vozu si auto ručně myjí svépomocí nebo navštěvují speciální centra ručního mytí automobilů. Nebudeme se zabývat kvalitou mytí ani šetrností nebo ekologickou náročností. Jedna věc je přesto jasná, čím víc času a péče autu věnujete, tím je práce víc vidět. A proto vznikl detailing.

Co je to detailing

Ve zkratce je detailing precizní mytí do posledního detailu. Česky bychom řekli do puntíku nebo do posledního šroubku. Někteří detaileři nenechají tzv. "kámen na kameni" a jsou ochotni šetrně umýt auto do těch nejmenších detailů a nejnedostupnějších míst. Jdou tak daleko, že vyndají sedačky, demontují světla, nebo sundají části čalounění. Extrémní detailing pak zahrnuje mytí podvozku, částí motoru atp. Na jednom autě tak detailer nestráví několik hodin, ale při nejmenším několik dní.

Renesance 

Abyste mohli dělat práci dobře, musíte ji mít rádi. Borci, kteří dělají detailing, práci s auty a autokosmetikou milují. Auto je po péči detailera jako znovuzrozené.  Mytí auta už není jen práce, je to umění. Auta jsou jako ženy. Aby jejich krása vynikla, stačí se jen podívat ze správného úhlu. V dílnách českých a slovenských detailerů tak vznikají nádherné fotografie, které si můžete prohlédnout, a ve vysoké kvalitě i stáhnout, v nově vzniklé sekci "Wallpapers". 

 

kockova

 

 Ilustrační foto k článku poskytli Daniel Voříšek (Mitchka Detailing) a Leny Kočková (rapid_by_lennysa). Fotografové Petr Pražák (peetphotography_) a David Charvát (@charvatdavid.cz)